Saturday, July 17, 2010

Ganduri despre iubire

Noi, cu totii alegem sa fim fericiti ; alegem sa facem lucrurile drepte si inflorite in viata noastra.

Am invatat atat din viata, cat si din adevarata invatatura a religiei mele (ortodoxa) ca iubirea transforma totul .. Iubirea familiei, iubirea persoanei, iubirea universala, iubirea aproapelui .. toate cumulate in iubirea lui Dumnezeu.

Sa inveti sa primesti pana si raul in iubire si sa-l convertesti. Sa-ti iubesti boala, suferinta , sa -ti iubesti munca, sa-ti iubesti dusmanul - omul ce-ti aduce raul .. Eu sincer cred ca inima iti spune ce e bine, ce e rau. Simti cand ceva nu este bine, cand te scoate din starea ta naturala , cand te tulburi sau te bucuri sau radiezi de emotii .

Inclinarea inimii, miscarea sufletului in iubire cu orice ai face prin viata ta .. nu cred ca da gres.

Tacerea, rugaciunea si iubirea iti vor sfinti locul ...

Am experimentat "iubirea" si in lungile zile din spital, momente in care ea se afla mai presus de lumea materiala. Iubirea de oameni (chiar si cei straini pana in acel moment) - orice raza din jur primeam ma agatam si urcam ; aveam sufletul viu si inima treaza, chiar daca trupul nu ma mai asculta ... am invatat ce inseamna cu adevarat sa traiesti. Acum imi iubesc corpul si incerc sa-l protejez, imi este mult mai greu acum sa-mi inalt sufletul, inima, sa-mi eliberez mintea de cand corpul a inceput sa-si ceara drepturile in viata mea. :) E ciudat ca trebuie sa ma obisnuiesc din nou sa-l folosesc si sa incerc sa nu o dau in bara.

Insa am invatat ca este important sa impartasesti aceasta iubire, "energia ta pozitiva" mai ales in ceea ce faci zi de zi ... chiar si energia ce o daruiesti unui obiect care va fi impartasit de alt om ... aceste concexiuni facute poate ne-ar aduce din nou in armonie , in conexiune cu Paradisul uitat ..si nu pierdut (imi place sa cred asta :p ).

Sa invatam sa ne ajutam, sa nu asteptam recompensa (va veni si singura), sa ne croim calea in viata fara sa daunam celorlalti, fara sa judecam - atat timp cat nu avem cu ce masura greselile celorlalti - si atat timp cat nu stim ce se ascunde in fiintele de langa noi ...

sa invatam sa iubim ..

"Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Dragostea este îndelung răbdătoare
, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
Dragostea nu va pieri niciodată" (Corinteni)

Si sa nu uit : "rabdare, rabdare, rabdare"

*** carti speciale
Ne vorbeste parintele Porfirie
Louise Hay - You can heal your life (Poti sa-ti vindeci viata)


Inchei prin a-mi declara adevarata iubire si respectul total prietenei mele mult iubite , ea este una din particelele vitale ce imi incununeaza "drumul". Te iubesc !

2 comments: