Saturday, July 17, 2010

Intelepciunea apei (curs - Pam Blue)

1. Valoarea apei :

- este cea mai comuna molecula din corpul uman si participa in aproape orice reactie chimica din organism.


- ajuta in digestie/absorbtia mancarii si regleaza temperatura corpului.

- cara nutrientii la celule si este principala sursa de eliminare a toxinelor.

- amortizeaza articulatiile si protejeaza tesuturile si organele.

- reprezinta 75% din greutatea corpului, 80% din creier, 90% din sange si 96% din ficat

- o scadere chiar si de 5% din fluidele corpului cauzeaza 25-30% lipsa de energie.

- s-a demonstrat ca 80% din populatia americana sufera de lipsa de energie din cauza unor modificari minore de deshidratare.

- ficatul foloseste apa pentru a metaboliza grasimile astfel ca, cu cat este mai multa apa in corp cu atat mai multe graasimi sunt eliminate.

2. Deshidratarea :

- apa se pierde in aer de fiecare data cand expiram (aprox. 2 cesti/zi), se evapora prin piele (aprox. 2 c./zi), si trece in urina (aprox.5-6 c.). {nush exact cat inseamna 1 ceasca la americani, presupun ca in jur de 6 ounces, adica 150 ml -> sa ma ajute cineva daca gresesc ... si bineinteles depinde si de greutatea corpului, nu trebuie intrat in panica :)}

- in cursul unei zile moderate, fara exercitii pierdem 8-10 cesti de apa.

- cafeaua, ceaiul si apa gazoasa contin cofeina avand astfel un efect diuretic si ajuta la cresterea pierderii fluidelor prin urinare.

- rinichii filtreaza 400 gallons de fluide/zi, daca nu au suficienta apa, recicleaza apa prea mult si depozitele lasate la o parte se formeaza in pietre. Pietrele la rinichi sunt formate din aceleasi minerale care se gasesc in apa de robinet sau cea imbuteliata.

- la 37% de americani, mecanismul de sete este atat de slabit caci este adesea confundat cu foamea.

- chiar si deshidratarile blande pot incetini metabolismul pana la 3%.

- functia fiecarei celule este controlata de semnale electrice trimise prin sistemul nervos. Nervii devin canal navigabil electric, iar daca fluidele se ingroasa din cauza deshidratarii sau contaminarii, semnalele ajung distorsionate ducand la ADD (tulburare a atentiei deficitare -> cred), sindromul fatigabilitatii cronice, anxietate, depresie si Alzheimer.

Deshidratarea blanda - simptome :

- din cauza faptului ca rinichii vor incepe sa conserve apa, urina va deveni concentrata si va avea culoarea chihlimbarului , opusa culorii normale - usor galbui.

- constipatie si/sau balonare poate fi observata.

- uscarea pielii, mucoaselor si a buzelor

- sete, adesea extrema.

- fierbanteala a fetei.

Deshidratare moderata - simptome :

- fatigabilitate

- ochi afundati sau fontanele afundate (puncte moi pe cap) la copii

- lipsa lacrimilor la copiii care plang

- pielea "pastoasa", moale care nu-si revine la forma initiala daca o ciupesti.

- ameteli/ vertigo / lightheadedness

-pana la 30% declin in capacitatea fizica de munca, crampe musculare

- dureri de cap

- maini si picioare reci

- probleme de cocnentrare

- moleseala

- lesin

- nerabdare si iritabilitate extrema


**** continui maine cu apa din zilele noastre si purificarea apei (metode)

3 comments:

  1. Laura, ai primit e-mailul meu?

    ReplyDelete
  2. vPoti sa ne spui mai multe despre suplimentele naturale care le-ai luat ? Ce sunt si in ce scopuri ?
    Ne poti scrie cateva retete de dulciuri care respecta combinatia alimentelor, si in acelasi timp nu sunt grase ? ( adica seminte peste seminte sau nuci peste nuci ).
    Poti sa ne dai exemplu de sos de salata, fara soia si fara otet, lamaie ?

    Ce parere are Clement despre soia ? Ca sunt o gramada de materiale, in care soia este incriminata ?

    Ce inseamna " implant cu suc verde" ? ! !

    ReplyDelete
  3. scuze pt.intarziere ..
    1.Suplimente : In primul rand ce am vazut ca lua toata lumea de acolo sunt "Enzimele digestive" care se iau la fiecare masa pentru a ajuta la o mai buna digestie si pentru a nu-ti consuma enzimele pe care le produci tu in corp. De ex : Brian Clement spunea ca el nu le mai ia acum pt.sanatate ci doar pentru prevenirea imbatranirii (anti-aging).
    Mie mi s-au mai recomandat si altele atunci la sedere care erau extracte din diferite plante, sau polen, un mix de vitamine : pt.stimularea maduvei osoase, pentru aport de mai multe elemente cred. Ideea era ca nu ai avea nevoie de ele cu o dieta pusa la punct, dar pt.a iti reveni mai repede, ei le recomandau.
    Am mai luat chlorella(alge verzi) - tablete. O formula pentru femei si probiotice aveam niste prafuri japoneze : Seigen V. Dupa analizele de sfarsit mi s-a mai recomandat doar enzimele, algele (dupa cum simt eu, mai ales in calatorii cand am mai putine surse de hrana pot lua pastile cu alge sau alte combinatii de "Power Powder") si probioticele, pe langa prafurile japoneze eu mi-am mai cumparat de la ei un alt flacon cu altele.
    2. reteta de dulciuri o sa o postez.
    3. sos de salate : ei foloseau uleiul la sosuri, dar era optional, extra.iar lamaie aveai mereu la discretie pe bufet s-o folosesti cu ce vrei. o sa caut niste retete dintr-o carticica si le postez, insa au si ulei si lamaie. Daca vrei cred ca poti folosi avocado in loc de ulei +lamaie+usturoi ..eu asa imi fac si este minunat. o sa revin cu ce gasesc
    4. despre soia : parerea este ca nu mai exista soia nemodificata genetic, sau daca ar exista nu stii care e aia si de unde e . deci nu este recomandata ca mancare decat ca soia fermentata. insa nu am avzxut folosindu-se branza , ci numai acele sosuri de soia ca Braggs, Nama Shoya - mie mi se pareau f gustoase, ei le foloseau la anumite salate .. insa puteai alege si fara. Deci este tolerata doar ca ferment.
    5. implant cu suc verde inseamna sa iti introduci sucul verde prin rect si de preferat sa ramana in tine sa nu-l elimini, pentru a putea fi absorbit. Este recomandat sa incerci sa -l tii 15 min ca sa poti lua ce e nutritional si pe calea aceea.sau sa faci clisma cu apa distilata inainte.

    ReplyDelete