Friday, August 6, 2010

Gradina mea mobila .. :)

In masina (impachetate) :




De cand am inceput sa-mi cresc plantutele in casa am intampinat dificultati atunci cand venea vorba sa plec. Din fericire si mama mea se ocupa de "plantatia noastra" insa daca plecam amandoua ... ne putem bucura doar de recolta iar celelalte mor sau fac mucegai sau multe musculite etc.
Asa ca ne-am decisa sa o purtam cu noi. Am experimentat prima data cand am plecat la tara si totul a fost minunat. Graul cel putin s-a simtit ff bine, a primit mult mai multa clorofila stand in curte cu aerul mai bine circulat.

Ultima excursie a fost la o pensiune .. cu plantele dupa mine . Expun cateva poze sa vedeti ce frumoase si mandre stateau pe terasa.


Am folosit atat pentru sucul de grau , cat si pentru sucul verde storcatorul melcat manual de la Healthy Juicer. Mie mi se pare foarte bun, este usor de luat in calatorii. Acum cand am si storcatorul Power Juicer pot spune ca cel de la Healthy Juicer scoate mai mult suc de grau , insa la sucul verde iese prea multa spuma. Avantaje si dezavantaje, insa pentru calatorii este genial .

Am avut cu mine plantele crescute de cateva zile, cat si graunte la incoltit pe care le-am plantat acolo. Nu mi s-a parut foarte greu, la inceput pana ne-am acomodat. Norocul a fost ca aveam terasa spatioasa, nu incurcam pe nimeni.
Frumosul meu :)

13 comments:

  1. Buna, Laura
    De unde ai achizitionat Health Juicer-ul? e vreun distribuitor in Ro?

    ReplyDelete
  2. Frumoasa gradina ai! Felicitari! Spune-ne si nou, te rog, ce fel de plantute si germeni ai acolo, cu exceptia ierbii de griu...ca arata tare apetisant!

    ReplyDelete
  3. eu am luat Healthy Juicer-ul de la ezidri, comandat online : http://www.ezidri.ro/shop.php

    mai era in poza aceea pe langa grau : lucerna micuta, trifoi -> crescute fara apa, hrisca - plantute.
    In general cresc :grau, fl.soarelui, mazare, hrisca -> cu pamant si ridiche, broccoli, lucerna, trifoi -> fara pamant, prin rotatii .. si mai am si cele germinate, care nu le pun la soare : fasole mung, adzuki, linte (verde, neagra, rosie) si schinduf (fenugreek)

    ReplyDelete
  4. a...in poza aveam si floarea soarelui cu palariile de rigoare in cap :p .sunt mai incapatanate.
    hrisca creste incredibil de rpede si singura, e cea mai putin pretentioasa ... la fel si fl.soarelui, doar ca e mai greu uneori .. tb s-o ajuti cu cojile

    ReplyDelete
  5. Multumesc, Laura. Ma apuc si eu curand de gradinarit:-), dar trebuie sa fac rost de un Juicer. Mai vroiam sa precizez:" crescute fara apa" ce ar insemna? si...referitor la semintele de in si susan...cum le putem folosi: germinate or plantute?
    Love your mobile greenyyy garden!
    Alina

    ReplyDelete
  6. Buna Alina, ma bucur ca te apuci si tu de gradinarit :) abia astept sa vad rezultatele.

    Am scris "fara pamant", nu fara apa .. apa este esentiala. Sunt plantute mici care se incoltesc si se lasa pe o sita, sau eu pun pe o tavita cu gauri si cu tifon uneori , astfel ca vor creste doar cu apa, fara contact cu pamant. Daca te ajuta, mai fac poze si le postez si explic exact cum fac eu.
    Eu nu am incercat plantute de in, cred ca ar creste fff greu. L-am incoltit de cateva ori inainte de folosire. Inul este greu de digerat daca nu este incoltit sau facut pudra, din cate am inteles trece prin tractul digestiv asa cum l-am inghitit daca il mananci ca atare. Ai grija ca este f pretentios la spalare, este gelatinos, singura sansa a mea de a-l incolti a fost intr-un saculet pentru incoltire (daca nu ai momentan foloseste un tifon, eu cand am fost in criza de ustensile am folosit chiar si ciorap-dres :D ).
    Susanul la fel ...merge incoltit, dar plantuta nu stiu, nu am incercat. Facand parte din categoria - seminte il poti inmuia si apoi consuma, eu nu consum nicio samanta fara sa o inmoi inainte. Ai grija si la susan : semintele sunt mici si au loc sa treaca prin site cu gauri mai maricele.

    Inul este foarte bun si la gust si pentur proprietatile lui. Am auzit tot felul de tratamente cu apa de in .. unii au scapat de pietre la ficat, rinichi .. o sa mai cercetez ca este pretios . Crezi ca ar fi util sa scriu amanuntit ce pasi urmez la "gradinarit"?

    Mult succes, iti tin pumnii !! :)

    ReplyDelete
  7. Superb!
    Acum am dat de blog-ul tau de la un link pus de Ligia pe facebook. Nu am apucat sa citesc tot blog-ul dar as vrea, daca poti sa mai pui poze si sa dai mai multe amanunte despre incoltirea semintelor. Pana acum am incoltit doar seminte floarea soarelui fara coaja, doar o zi ca nu erau in pamant si le-am mancat. Nu graul ma intereseaza ca nu am juicer :( ci sprouts pt. salata...Merci. Luana.

    ReplyDelete
  8. Hai ca esti fantastica:) Uite ce gradina frumoasa ai! Si mai e si mobila!!! :)

    Urmaresc sa-mi iau si eu storcator si sa inlocuiesc treptat florile din casa cu plante comestibile:)

    Te pup si-ti multumesc pentru impulsionare!

    ReplyDelete
  9. Vai arata minunat gradinuta ta! te rog sa scrii mai mult despre ea, cum faci cu plantutele pt salata, mie mi se pare greu incoltitul cu pamant. Dupa o recolta, ce faci cu pamantul, il arunci, pui altul nou cu alte seminte si tot asa? chiar zi-ne mai multe! pupici

    ReplyDelete
  10. Buna Irina,

    Dupa o recolta duc pamantul in gradina din fata blocului :p . ma gandesc ca ajuta florile ..decat sa arunc la tomberon. Am postat acum si pasii de germinare si de crestere plantute. O sa pun si poze.
    Mereu pun pamant nou .
    Mai scriu, mai scriu, o sa incerc sa-mi fac mai mult timp.
    Incearca si tu sa vezi ca e usor, ieftin si nu ia timp mult. Spor !

    ReplyDelete
  11. buna Laura, am descoperit blogul tau datorita `ligiei si de cateva ore stau si citesc fara oprire
    gradina ta arata minunat , felicitari
    ma intereseaza ce pamant folosesti? de unde-l cumperi? cu lintea cum procedezi? am incercat si eu o daa in saculet dar nu stiu de ce mirosea asa urat si am aruncat-o, o clateam de 3-4 ori pe zi, cam cate zile se tine la germinat ?
    mai scrie si retete sau ce mananci tu zilnic sa ne inspiram si noi
    pupici si muuulta sanatate iti doresc

    ReplyDelete
  12. Hey, salut !

    Aia era o mica gradina, luata in concediu de proba..acum am una mare si infloritoare pe balocn :) care produce fara oprire numai bunatati. Nu ma laud, este meritul semintelor si al udatorului :p .
    Pai ..pamantul l-am cumparat initial din OBI .. gaseam chiar unul ecologic, nu foarte scump, un fel de turba (cred ca am scris si la postarea cu incoltitul) , dar acum am pamant de padure, de sub stratul de frunze .

    2. lintea incolteste foarte, foarte usor . daca nu merge samanta e de vina. In Romania nu mi-a incoltit deloc lintea rosie, am incercat toate firmele pe care le-am intalnit.
    Insa verde, bruna, neagra din culturi bio mi-au incoltit nemaipomenit in max.3 zile (peste noapte la inmuiat, sau aprox.8 h, apoi lasi la scurs si le clatesti 2/3 ori pe zi..timp in care incepe sa-i creasca codita)...uita-te la postarea asta : http://laura-popescu.blogspot.com/2010/10/cum-sa-cresti-singur-iarba-de-grau-si.html .am atasat nsite poze cu niste pahare, mi se pare cea mai okay metoda de incoltit leguminoase : linte, naut, fasole mung, adzuki ..si schinduf merge .
    Daca nu ti-a germinat inseamna ca ori samanta a fost uscata prost, ori recoltata aiurea, ori tratata chimic. Daca este udata, iar aerul cat de cat circulat nu trebuie sa pateasca nimic ..mie nu mi s-a intamplat la boabele de linte sa-mi mearga prost ..ti-am zis doar cea rosie care mi se imputea groaznic si nici nu incoltea.

    Postez maine cam ce mai mananc, in general cam ce am scris la postarea cu masa de la Hippocrate.

    si eu iti doresc multa sanatate si implinire !

    ReplyDelete
  13. buna laura. esti nemaipomenita la capitolul mobilitate :D mai rau e cand tre' sa pleci cu avionul :D:D
    am si eu o nedumerire la plantutele de floarea soarelui(la celelalte nu am probleme). am incercat de 2 ori sa cresc si nustiu de ce- dar dupa ce incep sa creasca 2-3cm se inmoaie tulpina si se culca toate peste pamant. dupa ce am patit asa prima data, am pus pamant mai mult la cea de a 2-a recolta. dar s-a repetat povestea :( oare am pus prea multe seminte sau le-a luat vreun frig?? sau care alta ar putea fi problema? iti multumesc anticipat pentru raspuns :) (in timp ce incerc sa nu ma descurajez). o saptamana frumoasa si spor la lucruri minunate:) pupicei :*

    ReplyDelete