Wednesday, September 8, 2010

Chifteluta "rapida"


 M-am hotarat sa incerc sa postez micile retete pe care le fac foarteeeee rar, cu gandul ca va ajuta in urmarea unei diete mai sanatoase, mai hranitoare . :) . 
 Momentan am o problema la scrierea retetei pentru ca nu pot calcula cantitati, insa pot scrie ingredientele si fiecare isi va activa creativitatea papilelor in functie de dorinte.


Chifteluta "rapida" -> reprezinta combinarea de seminte/nuci + ierburi + usturoi (sau ceapa), punct .


!!! Atentie : semintele / nucile trebuie inmuiate in apa pentru o valoare nutritionala mai ridicata
Ingrediente : 
- in incoltit * (l-am incoltit 2 zile, am spus sa incerc si varianta asta si sa nu-l mai rasnesc, sper sa se digere :D ) ;
- seminte de floarea soarelui inmuiate si incoltite (eu le aveam gata uscate dupa incoltire, puse la pastrare) ;
- dovlecel cu coaja verde (o bucatica destul de mica, doar pentru a mai "flescai" compozitia)
- patrunjel (dupa gust) ;
- usturoi (destul de mult, am pus cel putin 6 catelusi jucausi :p ).


Am transformat ingredientele intr-o pasta prin juicerul meu melcat, care merge pe principiul "masina de tocat carne", asa ca puteti folosi orice aparat aveti la indemana care stie sa transforme ingredientele in pasta.
Culoarea usor rosiatica se datoreaza faptului ca inainte am folosit la juicer putina sfecla pt.o prajiturica, insa gustul nu a fost preluat.


Cine doreste o potentare de gust o poate dehidrata, insa noi am mancat asa si a fost f.gustos.




* Inul este o samanta extrem de pretentioasa la incoltit deoarece devine ff gelatinos in contact cu apa, drept urmare singura varianta de incoltire este de a folosi un saculet sau un tifon. Eu folosesc ceva de genul acesta :




5 comments:

  1. Ce idee buna, rapid, ieftin, usor de facut!
    Si eu am boala usturoiului, i-am imbolnavit pe nemti, care nu prea il consuma, multi se stramba rau de tot daca dau de usturoi in mancare...

    ReplyDelete
  2. hi,hi .. usturoiul mi se pare de neinlocuit, e la loc de cinste .:)

    Apropo de usturoi eu am pus si la incoltit, i-a crescut putin codita apoi a stagnat .crezi ca are mai multe proprietati asa?

    ReplyDelete
  3. Din cate stiu chiar firicelul acela din mijocul catalului de usturoi, din care iese codita, e nedigerabil si de acolo mirosul de usturoi care ne ramane in gura, care de fapt vine din stomac pt ca nu se digera partea aia. Eu una arunc tot timpul mijlocul, mai ales daca e mai marisor firicelul...
    Luana

    ReplyDelete
  4. Si eu am citit ceva de curand legat de miros si de mijlocul catelului, dar chiar nu stiam exact la ce parte se referea. O sa mai caut si eu, per total stiu ca este foarte bun.
    Merci Luana

    ReplyDelete
  5. Eu am citit ca mirosi asa de tare, pt. ca usturoiul e singurul care se elimina si direct prin plamani si piele si nu numai prin tubul digestiv, de aceea e si asa de recomandat bolnavilor de plamani (inclusiv cancer), numai in cazul usturoiului, substanta activa actioneaza direct la nivelul plamanilor.
    Mie imi face tare bine, doamana Ibrian il recomanda cu mare caldura, dr. Galina Schatalova la fel, oameni care au dus (duc) o viata sanatoasa, frumoasa si lunga.
    Cateodata e tare greu, exista multe teorii, care de multe ori se bat cap in cap, eu ma ghidez mult si dupa starea mea fizica personala, am atins deja un stadiu in care remarc (am reactii la nivelul pielii, bube, mancarimi) imediat daca ceva nu-mi prieste.

    ReplyDelete